Nowość w wykrywaniu próchnicy u pacjentów!

Badania dowodzą: to Złoty Standard przy badaniu powierzchni zgryzowych.

Przedstawiamy najnowsze urządzenie służące diagnostyce i wykrywaniu próchnicy. Ta zaawansowana technologia coraz częściej jest spotykana w gabinetach stomatologicznych, warto zapytać swojego stomatologa czy posiada to urządzenie.

DIAGNOdent pen to obecnie najskuteczniejsza metoda wykrywania próchnicy, jest ona bardziej dokładna niż konwencjonalne instrumenty diagnostyczne. Laserodiagnostyka jest szczególnie skuteczna w przypadku zmian próchnicowych bez widocznego ubytku. Potwierdzona badaniami klinicznymi skuteczność wykrycia wynosi 90%.

Technologia fluorescencji LASEROWEJ urządzenia DIAGNOdent pen zapewnia miarodajne wyniki oraz wspiera bezpieczne i niezawodne diagnozowanie próchnicy. Pozwala to na wczesne wykrycie próchnicy w bruzdach i przestrzeniach międzyzębowych. Dzięki sprawdzonej powtarzalności DIAGNOdent pen można również stosować do monitorowania rozwoju próchnicy.

Badanie DIAGNOdent pen przeprowadzane jest w sposób prosty i bezbolesny. Po profesjonalnym oczyszczeniu zębów DIAGNOdent pen pozwala na diagnostykę wszystkich powierzchni. Po wykonaniu badania możliwe staje się kompleksowe zaplanowanie leczenia próchnicy u pacjenta w oparciu o znane czynniki ryzyka rozwoju próchnicy. Pozwala to na maksymalną oszczędność tkanek zębów w trakcie leczenia stomatologicznego.

Podkreślamy jeszcze raz, to obecnie najlepsze i najnowocześniejsze urządzenie służące diagnostyce próchnicy. Zachęcamy wszystkich do dbania o zdrowie jamy ustnej!